Hej och välkommen till Midälva Devon rex, Susanne & Ted Svelander, samt våra katter. Vårat djurintresse har genom åren givit oss många glada minnen av allt från katter, fåglar, hundar, kaniner...? och bin. Efter en kort tid utan husdjur, då har vi bortsett från våra vänner i bigårdarna... Kände vi oss sugen att se oss om efter något att ödsla vår kärlek på, och fastnade då än en gång för att skaffa katt.

Tessy kom till oss av en slump, vi skulle bara "titta", på vuxna katter dessutom, men vem kan motstå en ullig, gullig rex? Inte vi i alla fall och det beslutet har vi inte ångrat. Lilla Vreten (som knappast kan kallas liten längre) beundrade vi redan från första stund, och när vi sedan fick chansen att köpa honom, ja då var lyckan gjord!

Den första "Midälvan" föddes den 31 jan -06. Hon fick namnet En Disa Lovisa och kom för att stanna hos oss. "Lilla Mandy" klev precis som Sally gjorde,  rakt in i våra hjärtan, och plötsligt hade vi fem katter!!! Detta gjorde att vi starkt började misstänka att det fanns ett samband mellan beroende och just Devon rex... Hösten 2008 "trillade vi dit" på  Rnst & Rutger, i och med det har vi slutat att räkna :~)

Midälva är ett gammalt, men aldrig tidigare använt stamnamn, som registrerades 1978 med Helga Söderholm som innehavare (därför finns ej S* framför namnet). Hennes önskan är att namnet ska komma till nytta "där det hör hemma", något som passade oss väldigt bra, då vi bodde vid Midälva på den tiden "då det begav sig".

 

Susanne & Ted Svelander

Silvergatan 9

861 34  TIMRÅ

Tel. 070-177 81 14